Loading...

Ervaringen

Hier vindt u ervaringen van families die een uitvaart hebben laten verzorgen door [mooi] afscheid.

U kunt onderaan de pagina een ervaring beschrijven.

2016-11-20T11:07:35+00:00

37 Comments

 1. Nicole van den Bos 7 maart 2019 at 11:54 - Reply

  Hallo Ellen,
  Ik wil je ook via deze weg heel erg bedanken voor de organisatie van de crematie.
  Jouw ideeën hebben daartoe bijgedragen, en mij geïnspireerd.
  Ik ontvang alleen reacties dat het heel mooi is geweest, en in de nagedachtenis van mijn moeder is geweest.
  Ikzelf heb er een heel goed gevoel over, en denk er met veel tevredenheid (niet het juiste woord maar kan geen ander woord vinden) op terug.
  Dank je wel en wij spreken elkaar nog, Constance

 2. Tjeer van Bruinessen (oudste dochter) 6 september 2018 at 12:04 - Reply

  Vorige week hebben wij onze 99 jarige moeder naar haar laatste rustplaats gebracht. Wij wilden zo veel mogelijk alles zelf regelen en beslissen. Dat was niet een eenvoudige taak aangezien wij, de vijf kinderen, het wel met elkaar eens moesten zijn. Het begon met Joke, die hielp ons heel onopvallend en respectvol bij de laatste verzorging van onze moeder. Daarna ging Nicole verder en zij paste zich op natuurlijke wijze naadloos aan ons aan. Iedereen kreeg ruimte en inspraak: met takt leidde ze ons naar overeenstemming en voor ons heel belangrijk: met gevoel voor humor. De dag zelf leek bijna feestelijk. Alle details klopten en onze moeder werd in een bloemen zee naar het graf gedragen. 24 uur per dag en ook in het weekend was Nicole voor ons bereikbaar. Het voelde alsof zij een familielid was. Het was een prachtige uitvaart. Zelfs de achterkleinkinderen hebben het als een mooie, bij hun oma passende en toch eigentijdse begrafenis ervaren. Hartelijk dank!

  • Nicole van den Bos 7 september 2018 at 08:04 - Reply

   Dank je wel, Tjeer en ook je zus en broers voor het in mij gestelde vertrouwen. Ook ik vond het een genoegen om met jullie op pad te zijn en zoveel respect, waardering en liefde van zo dichtbij te mogen zien.

 3. Nicole van den Bos 25 april 2018 at 16:36 - Reply

  (Met toestemming van de familie, hebben wij onderstaande e-mail mogen opnemen in de ‘ervaringen’.)
  Dag Ellen,
  Met dit e-mailtje willen wij (Tiny en Bert) je nog hartelijk danken voor de goede en ook professionele begeleiding van de uitvaart van mijn zus Truus Jochems-Heerdink op 20-04-2018.
  Jij weet de uitvaart te begeleiden met gevoel en je denkt ook aan de kleine dingen die toch belangrijk kunnen zijn voor de familie. Wij hopen dat je dit gevoel voor je vak kunt vasthouden.
  Nogmaals dank.
  Met vriendelijke groet,
  Tiny en Bert Heerdink.

 4. Myra Heimans 31 maart 2018 at 17:48 - Reply

  Lieve Nicole, op 24 maart 2018 overleed mijn moeder.
  Wat was ik blij dat ik via-via jouw tel.nr. kreeg op het moment dat mijn moeder net was overleden.
  Je bent een grote steun voor me geweest. Je kwam met de juiste voorstellen en mogelijkheden.
  Ook altijd bereikbaar.
  Nicole je bent TOP!!!
  Je bent een warm persoon zoals nodig is in deze moeilijke tijd.

  Liefs Myra

  • Nicole van den Bos 8 april 2018 at 20:21 - Reply

   Myra, het was me een eer dat ik naast je mocht staan..! Dankjewel voor je waardering.

 5. Juliette Eeftink 22 februari 2018 at 18:10 - Reply

  Beste Ellen,

  Wij willen jou ook graag via deze weg bedanken. Per toeval kwamen mijn vader en ik bij jou terecht, omdat de uitvaartverzorgster waar mijn stiefmoeder alles mee doorgenomen had ziek geworden was. Maar al gauw kwamen wij er achter dat wij geen beter uitvaartverzorger konden wensen. Mijn stiefmoeder had alles op papier gezet en je hebt precies gehandeld zoals ze gewild zou hebben.
  Elke dag kwam je langs, om ons rustig maar cordaat door de nodige beslissingen te leiden.
  Ook heb je er voor gezorgd dat de rouwkaart precies geworden is wat mijn stiefmoeder graag had gewild, je vond de kaart zelf zo mooi dat je ons gevraagd hebt deze mee te mogen nemen in je portefeuille.
  Je gaf ons steeds het gevoel dat alles in orde zou komen, daardoor gaf je ons rust in deze moeilijke tijd.

  • Nicole van den Bos 28 maart 2018 at 15:22 - Reply

   Toeval bestaat niet, soms moeten dingen gewoon zo zijn! 😉. Fijn dat jullie mijn pad kruisten en dank voor jullie warme woorden. Groet, Ellen

 6. Marjan en Anja 14 december 2017 at 15:18 - Reply

  Lieve Ellen,

  op 26 augustus is onze moeder overleden, nog maar kort maar ook alweer bijna 4 maand geleden. Onbedoeld kwamen wij die dag in contact met Mooi Afscheid..en dus met jou. Het heeft zo moeten zijn. Hoe fijn was het dat juist jij ons hebt kunnen begeleiden in deze hele verdrietige en intense week. Wij hebben bij jou kunnen huilen maar ook kunnen lachen. Maar altijd met respect voor onze moeder en begrip voor onze situatie. Iedere dag hebben we elkaar gezien en alles doorgesproken, dit voelde zoo goed. Ellen je hebt ons overal bij geholpen, het was met jou allemaal als vanzelf. Contact met jou kon ook ieder moment. Geen probleem was dit want je was er de hele week alleen voor ons. Onze moeder was gek met jou geweest, weten we zeker.
  Lief mooi mens, dank voor je steun, dikke kus, Marjan en Anja

 7. Peters en Dinkelman 1 november 2017 at 09:38 - Reply

  Bij het afscheid van onze moeder Elsken heeft Ellen Mollema van Mooi Afscheid onze gezinnen goed opgevangen en voorbereid op het afscheid. Ze begreep welke privé spanningen er al waren en kon deze in goede banen leiden. Ze was voor ons een geschenk in een moeilijke week.
  Per toeval kwamen we terecht bij deze ‘andere’ begrafenis ondernemer in Apeldoorn. Omdat in onze woonplaats geen beschikbaarheid meer was.
  Alsof het zo bedoeld was…
  Vooraf is ook het budget besproken want je wil achteraf geen financiële verrassingen.
  De kracht van Ellen is er te zijn waar je zelf nog twijfelt. Nooit overheersend maar daadkrachtig als er beslist moet worden.
  Afscheid nemen is moeilijk maar als je stevig gesteund wordt door een professioneel iemand dan wordt het geen roes van alles moeten regelen.
  Het was een week met tijd en ruimte voor je gevoel, …voor een Mooi Afscheid…

  • Nicole van den Bos 5 november 2017 at 21:07 - Reply

   Dank voor deze warme reactie. De zelfgeschreven gedichten en liefdevolle vertellingen van de kleinkinderen maakte het dan ook heel bijzonder. Warme groet, Ellen Mollema.

 8. Marjolein Eenink 11 juni 2017 at 15:11 - Reply

  Lieve Nicole, wij deden dit al persoonlijk, maar willen je ook graag hier, op je eigen site, laten weten hoe waardevol je rol was na het overlijden van onze vader … en met hoeveel warmte en voldoening we terugkijken op het afscheid.Nooit hadden we kunnen bedenken hóe belangrijk dat zou zijn: iemand als jij aan onze zij in zo’n onvergetelijke periode. Bijzonder, hoe naadloos jij aansloot bij ons, met rust of juist daadkracht op de goede momenten. We zijn erg dankbaar dat jij op ons pad kwam! Dank je wel. Voor alles, Marjolein

  • Nicole van den Bos 12 juni 2017 at 10:11 - Reply

   En dank jou en jullie wel voor deze mooie woorden. Fijn dat ik dit voor jullie heb mogen betekenen!

 9. Karel Smouter 2 mei 2017 at 20:41 - Reply

  Een mooi afscheid door [mooi] afscheid

  Er zijn families die door de dood van een dierbare verrast worden. Waarbij ineens onder druk allerlei grote, verstrekkende keuzes gemaakt moeten worden. In zulke omstandigheden is het vast en zeker een zegen om Nicole in de buurt te hebben.

  Iemand die kundig en liefdevol helpt een familie door alle emoties heen naar het juiste besluit te gidsen. Die opties aanreikt waar je zelf even geen opties meer ziet, meedenkt met alles wat er op je af komt en orde schept in de chaos die nu eenmaal heerst in het hoofd van eenieder die in rouw is.

  Bij onze familie kwam de dood van onze geliefde (schoon-)moeder bepaald niet onverwacht. Al ruim anderhalf jaar voor haar overlijden heeft ze Nicole zelf ontmoet om met haar de gang van zaken na haar overlijden door te spreken.

  Ze had vanaf dat moment een heel gerust gevoel bij hoe het na haar dood zou gaan – en alleen dat gevoel al was ons veel waard.

  Nicole heeft onze moeder nog bij leven dus flink kunnen ontzorgen. Maar ook voor ons – terwijl alles van de kist, de begraafplaats tot de liturgie al klaar lag – was het fantastisch om op Nicole’s kompas te kunnen varen in de week nadien.

  Want ook al zijn de meeste keuzes al gemaakt, toch is het voor vermoeide, verdrietige mensen soms een hele kunst om alles op een rijtje te houden. Om niets te vergeten, inclusief jezelf.

  Nicole pakte op sommige momenten de regie en verdween op andere momenten juist weer op de achtergrond. Zo hielp ze ons de wensen van onze moeder uit te voeren in een goede, harmonieuze sfeer.

  We weten het kortom zeker: dit is hoe onze moeder het gewild zou hebben. Duizendmaal dank voor wat je daarin hebt betekend.

  Familie Pen, Apeldoorn

  • Nicole van den Bos 3 mei 2017 at 17:20 - Reply

   Zo innemend en impactvol als je in de Tabernakelkerk sprak, zo aangenaam is deze reactie namens de familie Pen. Dankjewel Karel.

 10. Lisanne Machiels 11 april 2017 at 16:28 - Reply

  Een mooi afscheid, een mooie herinnering, dat was het 24 februari 2017. Nicole heeft (samen met haar team) een warm gevoel bij ons achter gelaten. Het afscheid hebben we nog gedeeltelijk samen met mijn vader kunnen en mogen regelen. Er was ruimte voor een lach en een traan. Wat wij als bijzonder hebben ervaren is dat Nicole ons zo goed heeft aangevoeld. Heel persoonlijk, warm, professioneel, dichtbij en meedenkend. Uiteraard is en blijft het werk, maar voor ons betekend het zoveel meer dan dat.
  We zijn je echt heel dankbaar en mooi afscheid is meer dan passend.
  Ook de mensen om ons heen die op de begrafenis waren spraken over jullie professionaliteit en warmte.
  Onze wensen zijn vervuld en we hopen voor jullie dat jullie nog veel mooie uitvaarten mogen regelen.
  Liefs Bas en Lisanne

 11. Josephine Faken 4 april 2017 at 18:06 - Reply

  Lieve Nicole en Joke,

  Namens de gehele familie willen wij jullie enorm bedanken voor het warme en mooie afscheid waarbij jullie ons prachtig begeleid hebben.
  Vanaf het eerste contact dat wij met jullie hadden voelde het goed. Het voelde vertrouwd, warm en veilig. Wij konden gelijk een aantal zaken loslaten, dit gaf rust. Jullie hebben ons meegenomen in het gehele proces, van het ophalen en verzorgen in het mortuarium tot het brengen naar de laatste plek. Door jullie rust en vertrouwen konden wij helpen met alles waarbij wij wilden helpen.

  Door de fijne veilige en warme sfeer die jullie samen weten te creëren hebben wij er met elkaar een mooi afscheid van kunnen maken. “Mooi afscheid” is een naam die jullie eer aandoen.
  Het is jullie kracht!

  Bedankt voor alles!

  Familie Faken

  • Nicole van den Bos 15 april 2017 at 12:41 - Reply

   Dankjewel Josephine, Kees, Francis en Jasmijn, Steven, Judith, Elroy en Celine.

 12. Kor en Ina Comello 13 maart 2017 at 10:42 - Reply

  Lieve Nicole, Kor en ik willen je hartelijk bedanken voor je voortreffelijke begeleiding van het afscheid van onze moeder. Jij dacht aan alles en begreep wat wij wilden. Moeder was plotseling van Heerenveen naar Apeldoorn verhuisd, en binnen 10 dagen kwam ze te overlijden. Samen met Joke Reinders hadden we al een “voorbespreking” gehad en op de dag dat moeder overleed, hebben jullie ons blij verrast hoe moeder in Randerode haar laatste verzorging kreeg. Zo liefdevol en heel persoonlijk hebben jullie dit gedaan. Ook de vraag of Kor en Marjan zelf moeder in de kist wilden leggen kwam plotseling, maar heel fijn dat je het gezegd hebt. We hebben er een fijn gevoel bij. Moeder was 94 dus een leeftijd die erg respectabel is.
  Van de familie, die allemaal buiten Apeldoorn wonen, kregen wij ook te horen dat de uitvaart geweldig georganiseerd was. In het Paviljoen van Heidehof, was alles goed geregeld! Nogmaals hartelijk bedankt en ik zou iedereen aanraden, indien nodig, met jou contact op te nemen.

  Liefs Kor en Ina Comello

 13. Nicole van den Bos 3 januari 2017 at 14:54 - Reply

  January 3, 2017
  This note is a big “thank you” to Nicole and Ellen for assistance with burial
  arrangements of our mother. Nicole is amazing and the experience with her was
  excellent. We presented to Nicole with unique and unusual circumstances since our
  mother was Dutch and we are Americans. Our mother’s death was unexpected and
  occurred on a holiday (Christmas). Not speaking Dutch, my brother and I felt lost and
  didn’t know what to do next. Nicole met with us immediately on the holiday and
  informed us of next steps. She was reassuring and we felt we could trust her. We felt in
  “good hands” working with her. Because we were a short time in Holland, Nicole
  worked quickly and efficiently to expedite arrangements. Our situation presented with
  several challenges that Nicole went “above and beyond” to help us understand and
  provide vital information. Nicole was also very sensitive and helpful to make nice
  arrangements within our financial constraints.
  Nicole does her work from the heart and sincerely cares about her clients. She has the
  highest level of professionalism, integrity, honesty and attention to detail. She is very
  patient and takes time to get to know you, your deceased family member and deliver
  personal service. Nicole was a Godsend and a bright light during a very dark time for
  me and my brother. She is exceptionally talented in her profession.
  Thank you!
  Kaiser Family

 14. Mies, Marga en Helma 14 oktober 2016 at 16:28 - Reply

  Wat is het fijn dat je op momenten van verdriet en chaos mensen op je pad krijgt die je steunen en verder helpen. Bij Nicole konden we ons zelf zijn in ons verdriet met een lach en een traan. Praktische steun en meedenken in het proces van regelen en afscheid nemen. Oprecht, eerlijk en direct vertrouwd vanaf het eerste moment. Nicole, dankzij jouw steun en betrokkenheid hebben we het afscheid van mijn man/onze papa in stapjes passend bij onze emoties met zijn drieen kunnen doorleven. Wij kijken terug op een mooi afscheid en danken je ervoor.

 15. Karin Delahaye 27 juli 2016 at 08:02 - Reply

  Het was ontzettend fijn om samen met Nicole de uitvaart van mijn zus te organiseren. In de dagen tussen het overlijden van mijn zus en haar uitvaart bood Nicole houvast en was ze als een rots in de stormachtige branding. Nicole werkt niet, maar is vanuit haar hart aanwezig.

 16. Fam. Tolsma 20 maart 2016 at 08:03 - Reply

  Nicole heeft ons geholpen met de uitvaart van onze zoon en broer. Dit heeft ze op een erg prettige manier gedaan. De uitvaart was geheel naar wens. Een mooi afscheid waarbij alles naar tevredenheid verliep. Bedankt Nicole, Je bent echt een topper!

 17. Jeroen Hulleman 18 december 2015 at 08:03 - Reply

  Nicole heeft de uitvaart van mijn schoonmoeder verzorgd en begeleid. We hebben Nicole ervaren als een warme vrouw die ons op alle vlakken heeft ontzorgd. Naast een troostend woord en een arm om onze schouder, was er ook ruimte voor een lach. Ze heeft onze wensen dan ook tot in de puntjes uitgevoerd en droeg ideeen aan waar we zelf niet aan gedacht hebben. Met recht kijken we terug op een mooi afscheid. Ze doet haar naam meer dan eer aan.

 18. Timo Verhoofstad 18 november 2015 at 08:04 - Reply

  “Jouw wensen begrijpen, zodat jij je op de rouw kan richten” Edith en Nicole hebben mij heel fijn geholpen tijdens de situatie waarin mijn vader door een vervelende ziekte het leven verliet. Edith heeft op een zeer professionele, maar warme manier de uitvaart opgepakt, stond voor ons klaar wanneer wij haar nodig hadden, en begreep soms zelfs al wat je wilde zeggen, zonder dat je dit hoefde te zeggen. Helaas paste de kist van mijn vader niet door de gang heen, maar zijn huidige vrouw wilde heel graag dat hij de laatste dagen bij haar was in de woonkamer. Edith begreep deze wens volledig en heeft zeer zorgvuldig alles geregeld inclusief een glaszetter zodat deze wens uitgevoerd kon worden. We hebben geen enkel moment hoeven te twijfelen of alles wel juist zou verlopen. De warmte en de manier waarop Edith dit oppakte, zijn voor mij zeer belangrijk geweest in deze fase van mijn leven. Nicole en Edith hebben mijn vader en ons allemaal een zeer Mooi Afscheid gegeven.

 19. Nicolette Pietersen-Valkenier 6 augustus 2015 at 08:05 - Reply

  Toen mijn moeder 26 juni 2015 overleed hebben we veel steun gehad aan Nicole. Op haar advies hadden we samen met mijn moeder eind vorig jaar al de belangrijkste beslissingen over de uitvaart op papier gezet. Na het overlijden hadden we alle rust om samen met Nicole een persoonlijke rouwkaart en dankkaart te maken. Haar adviezen daarin getuigden van haar vermogen met je mee te denken en aan te voelen wat de wensen zijn. Het was ook haar idee de 2 achterkleinkindertjes er bij te betrekken wat geweldig mooi geweest is. Kortom door haar warmte, professionaliteit en oprecht meeleven is de uitvaart van mijn moeder echt een mooi afscheid geweest!

 20. Mar 4 maart 2015 at 08:06 - Reply

  Mooi afscheid, doet haar naam eer aan. Met bijzondere waardering kijk ik terug op de manier waarop Nicole ons gezin heeft begeleid na het overlijden van mijn man. Warmte, oprechte belangstelling, professionaliteit, doortastendheid. Het zijn de eigenschappen die verenigd zijn in de persoon van Nicole. Ik voel de behoefte om hier ook de naam van Cathelijne te noemen, omdat we maanden geleden de eerste aangename contacten met haar hebben gelegd.

 21. De dames Tersteeg 27 januari 2015 at 08:07 - Reply

  Op 22-12-2014 is onze lieve vader en man heel onverwachts op 51 jarige leeftijd overleden. Dezelfde avond hebben we nog contact met(mooi)afscheid opgenomen. De volgende ochtend kwam Edith bij ons langs en hebben we samen veel dingen moeten regelen van kist tot rouwkaart. De volgende dag kwam Nicole langs, er moest nog heel veel geregeld worden. Ze kwamen zelfs met de dingen waar wij nooit zelf aan gedacht zouden hebben zoals een vingerafdruk van onze vader (voor later in een kettinkje of iets anders)en alle drie de meiden een stukje haar van hun papa af laten knippen. Ook dat ze zeiden dat het verstandig was om alles vast te laten leggen op foto vooral omdat mijn zusje Marit nog maar 7 jaar is en de vraag is of ze later alles nog wel herinnert , maar gelukkig hebben we dan de foto’s nog en daar zijn we echt heel erg blij mee! Zelfs nu is het fijn om soms even terug te kijken wat er die week allemaal is gebeurt, omdat er zo veel tegelijk gedaan moet worden, vergeet je snel wat er allemaal is gebeurt. Als ik (Tamara,16) en mijn zusje (Esmee,13) vragen hadden of iets wilde weten konden we het altijd aan Nicole of Edith vragen. Niets was dom, raar of te gek. Zelfs als we ’s nachts met een vraag zaten of iets wilden weten mochten we Nicole en Edith ALTIJD een berichtje sturen zodat we niet de hele nacht met die vraag in ons hoofd zaten. Ik zelf had een filmpje gemaakt met allemaal mooie foto’s met of van papa en Esmee had alle muziek uitgezocht en Marit had allemaal mooie tekeningen gemaakt en bij papa in de kist gelegd. Ze heeft zelfs een knuffel uitgekozen en die in papa’s armen in de kist gelegd. De ochtend van het condoleren hebben we samen met Nicole en Edith de kist gesloten. Dit was een heel emotioneel en moeilijk moment want je weet dat je papa nadat de kist is gesloten niet meer zult zien. Tijdens de afscheidsdienst waren Nicole en Edith er om ons te steunen als het nodig was. Samen met Nicole en Edith hebben we papa naar zijn laatste rustplaats kunnen brengen. Nicole en Edith hebben ons heel goed geholpen, gesteund of getroost. Soms met een lach of een traan en als het nodig was met een knuffel! Lieve Nicole en Edith, mede dankzij jullie hebben we papa een heel mooi afscheid kunnen geven! Dit was ons zonder jullie steun niet gelukt!. Daar zijn e jullie echt heel erg dankbaar voor. Jullie zijn toppers!

 22. Myrthe Visser 4 december 2014 at 08:08 - Reply

  Op 13 oktober 2014 heb is mijn vader overleden aan de gevolgen van longkanker. In december 2013 kreeg hij de diagnose longkanker met uitzaaiingen, en vanaf dat moment was het voor hem (en ons) zaak om zo veel mogelijk van elkaar te genieten en ook alles in het werk te stellen om het onvermijdelijke afscheid zo goed en fijn mogelijk te laten verlopen. Vanuit de wens van mijn vader om zoveel mogelijk alles zelf te regelen wilde hij graag alvast een orienterend gesprek voor zijn uitvaart. Na wat zoeken op internet zijn wij terecht gekomen bij Mooi afscheid en haar eigenaar en front-vrouw Nicole van den Bos. Mijn vader was een lekker eigenwijze man, die een duidelijk beeld had van zijn eigen uitvaart. Wij hebben als gezin samen in meerdere gesprekken met Nicole de hele uitvaart kunnen plannen, van de muziek, de kist, het ontwerp van de rouwkaart en de keus voor een condoleanceboek. Ieder klein detail heeft mijn vader zelf kunnen kiezen, en we hebben een uitvaart gehad in uitvaartcentrum de Omarming in Zutphen waar wij zelf (voor zover mogelijk met een uitvaart) erg blij mee waren. We hebben de samenwerking met Nicole (en ook haar stagiair Johan) als zeer prettig ervaren, met een lach en een traan. Nicole is een hele warme en hartelijke vrouw, met passie voor haar eigen onderneming en voor de mensen die zij begeleid. Een afscheid is erg persoonlijk en zwaar voor de mensen er om heen, en zij doet haar uiterste best om je alles wat nodig is uit handen te nemen, terwijl zij tegelijkertijd de regie heel duidelijk bij de familie/naasten houdt. Nicole vult haar rol met verve in, zij geeft tips en inzichten en is altijd bereikbaar, niets is te gek. Ze zal nooit haar beeld of ideeën opdringen, maar is wel de eerste om mee te denken in iedere stap van het proces. Ook de nazorg en de persoonlijke begeleiding in de dagen tussen het overlijden van mijn vader en de uitvaart heb ik als heel fijn ervaren. Nicole, en Mooi afscheid zijn gericht op de mensen en hebben ook echt hart voor de mensen. Wij hebben overweldigend veel positieve en warme reacties gehad op de uitvaartdienst van mijn vader, van de locatie in Zutphen, tot de muziek, de foto’s die we op groot scherm hebben kunnen tonen, en de algehele sfeer.
  Nicole, Johan en Mooi afscheid; bedankt voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan, voor het persoonlijke contact met pap, het meedenken, de warmte, alles.

 23. Herma Hol 24 september 2014 at 08:09 - Reply

  Toen mijn moeder op 20 juli jl. overleed, heeft Nicole ons begeleidt in de periode van afscheid nemen. Vanaf het moment dat zij binnenkwam in het verpleeghuis was zij er voor ons. Door haar liefdevolle en persoonlijke aandacht heeft ze ervoor gezorgd dat de periode tot het moment van definitief afscheid voor mij een periode is geworden waar ik met veel warmte op kan terugkijken. Wat ik ook heel speciaal vond was de liefdevolle manier waarop Nicole telkens weer mijn overleden moeder benaderde, met zoveel respect. Nicole nogmaals dank voor het mooie, warme afscheid dat jij voor ons mogelijk hebt gemaakt!

 24. B. Zonneveld 22 september 2014 at 08:10 - Reply

  Na bericht dat onze zus nog een paar maanden te leven had hebben wij contact gezocht met Mooi afscheid en hebben deze door Nicole van de Bos begeleide periode als zeer positief ervaren vooral door haar liefdevolle en persoonlijke aandacht voor een ieder die hierbij betrokken waren.Nicole nogmaals dank voor je vakkundige verzorging.

 25. Joyce Bouw-Hertgers 4 mei 2014 at 08:12 - Reply

  Op 8 januari is mijn moeder, en onze oma op 62-jarige leeftijd overleden. Wij hoorden 30-12-2013 dat ze zeer snel zou overlijden. Wij hebben de dag erop contact gezocht met Nicole en ik zat met meerdere vragen aangaande hoe met dit proces om te gaan met de kinderen. Dezelfde middag stond zij bij ons op de stoep en heeft ze de kinderen zo goed en zo kwaad als kon antwoord gegeven op hun vragen. We hebben enorm veel steun aan haar gehad in deze vreselijke periode. (Want niemand wil zijn/haar moeder verliezen) Ik hoefde maar te bellen of te appen en Nicole stond er al weer als dat nodig was. Mijn dochter van 6 “geeft” zich niet snel aan andere mensen. En dat vind ik niet erg. Maar Nicole had al heel snel een plekje in haar hart. Mijn dochter onthield direct haar naam en ze ging zelfs dicht bij Nicole zitten op een gegeven moment. Nicole stond open voor haar en dat maakte dat ze zich veilig voelde bij haar en dat deed mij goed, Want ik had (heb) al een enorm verdriet. Voor de kinderen (op wie mijn moeder altijd paste was het zeker zo erg) mijn zoon en dochter konden hun vragen kwijt bij Nicole en er werd een eerlijk antwoord gegeven op een manier dat de kinderen het snapten. Alles mocht en niets hoefde. Wij vroegen de kinderen steeds of ze iets wel of niet wilden. De kinderen bepaalden. Dit heeft er toe bij gedragen dat mijn zoon (hij is 8) zelfstandig een heel mooi afscheidswoord heeft geschreven voor zijn oma. Het stukje wat hij geschreven en getekend had, heeft hij tijdens de afscheidsdienst voorgelezen met zijn zusje aan zijn zij. Mijn dochter wilde niets meer zeggen en dat is ook prima! De kinderen hebben aan het plotselinge overlijden en de dagen voor en van het definitieve afscheid dankzij [mooi] afscheid geen nare traumatische ervaring over gehouden. Ikzelf voel ik nog steeds de hand van Nicole in mijn hand toen we na de dienst mijn moeder naar de oven gingen begeleiden. Zo lief en zo fijn! Ook zag ik zag later op de film terug hoe ze even naar mijn man ging om te kijken hoe het met hem ging want hij zat op dat moment alleen omdat ik met de kinderen bij de kist met daarin mijn moeder stond. Ze was er voor iedereen steeds op het juiste moment. Deze gave heeft niet iedereen maar Nicole heeft hem wel en dat siert haar. Op de dag dat Nicole voor het laatst bij ons zou komen (een maand na het overlijden van mijn moeder) vertelde ik mijn zoon van 8 dat ik een hartje gekocht had en dat er op stond: Je bent een bijzonder mens. Mijn zoon zei toen heel lief (enigszins een lichte verontwaardiging) in zijn stem: Dat is Nicole ook mam! Zo van: dat hoef je mij niet te vertellen dat ze bijzonder is, dat vind ik ook. Ondanks dat ons verdriet nog enorm is kijk ik met een super mooi gevoel terug op het [mooi] afscheid. Ik hoop Nicole de komende jaren niet in functie tegen te komen, maar mocht het nodig zijn dan weet ik haar te vinden. Dank je wel voor jouw liefdevolle begeleiding en aanwezigheid Nicole, je bent een TOPPER! En dat mag iedereen weten!

 26. Cees en Rina Boots 9 februari 2014 at 08:12 - Reply

  In juli 2013, vlak voor wij op vakantie gingen kwamen wij in contact met Nicole. Wij wilde graag e.e.a. regelen voor mijn moeder van 92 jaar waarvoor tot dan niets geregeld was. Eind augustus overleed mijn moeder, Nicole was op vakantie, maar heeft op afstand, alles perfect geregeld… Elfriede kwam… en heeft een fantastische liefdevolle uitvaart georganiseerd en begeleid, mooier kan het niet gaan! Alle lof voor MOOI-afscheid!, met name Nicole en Elfriede…dank jullie wel.

 27. Ingrid Duchossoy 26 januari 2014 at 08:13 - Reply

  Jackie is 22 februari 2013 overleden. Mooi afscheid heeft ons begeleid, persoonlijk, troostend en heel ervaren. Mijn kinderen en ik hebben warme en liefdevolle herinnering aan jullie begeleiding. Dank je liefs Ingrid Duchossoy

 28. Ernst Reichrath 24 januari 2014 at 08:14 - Reply

  Uit het hart. Februari 2013 overleed, toch nog plotseling mijn zwager Jackie. Mijn zus en ons in ontreddering achterlatend in verdriet. We waren verdoofd. Onvoorbereid op wat haar te wachten stond, beloofde ik mijn zus bij te staan, ook op de dag van het afscheid! Ik voelde echter dat dat niet een goede keuze was, nam contact op met Nicole en vroeg of zij ons bij kon staan. Ze heeft dat op een onnavolgbare wijze gedaan! Respectvol, warm, doortastend, bescheiden en toch aanwezig en zorgvuldig zijn woorden die spontaan naar boven komen als ik aan haar optreden terugdenk. Ze is in staat geweest ons de ruimte te geven een start te maken te rouwen, ons nog meer te verbinden en het afscheid van Jackie indrukwekkend te maken. Nicole heeft het talent persoonlijk te worden zonder opdringerig te zijn, oprecht mee te leven en toch professioneel te blijven . Nicole neemt je op respectvolle wijze bij de hand en begeleid je zo, dat je het afscheid naar jouw wens kunt laten plaatsvinden. De aandacht lag daardoor geheel bij het rouwen om Jackie en het afscheid nemen van hem.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.